Sarjakuva

Sarjakuvaharjoitukset

I 1-4 ruudun strippisarjakuva
II yhden sivun novellisarjakuva

Strippisarjakuva

Lähtökohtana taiteiden tiedekunnan opiskelijan arki. Tavoitteena erilaiset tussaus- ja rasterointitekniikat sekä metasarjakuvan mahdollisuuksiin tutustuminen.

Kupla-akatemian vinkit stripin ideointiin.

Novellisarjakuva

Teemana "Arjen sankaruus"

Lähtökohtana kulttuurien kohtaaminen ja erityisesti pohjoisuus/arktisuus. Tavoitteena on lisäksi yhdistää sarjakuvaan jokin pohjoista kulttuuria käsittelevä tai sitä sivuava viittaus. Intertekstuaalisuus voi tulla esiin kuvataiteen, elokuvan, runouden tai jokin muun kautta. Toteutustyyli ja aihe ovat vapaita.

Tavoitteena sarjakuvan kielioppiin tutustuminen. Kuvakoot ja -kulmat, sommittelu, leikkaukset, siirtymät ja niiden avulla sarjallisen kuvakerronnan harjoitteleminen. Keskeisenä tutkimisen kohteena on aika - samalla harjoitellaan sarjakuvan ja elokuvan yhteistä muotoa.

Lisää vinkkejä myös pidemmän sarjakuvan kehittelyyn Kupla-akatemiasta.

Irrottelua

1. Ota paperi ja kynä eteesi.
2. Tartu kynään ja aseta se paperille.
3. Kuulet kohta lauseen. Kirjoita se ja jatka (annettu aika) välittömästi kirjoittamista, keskeyttämättä ja ilman taukoja.
4. Alleviivaa kirjoitelmasta 3-5 asiaa tai kohtaa.
5. Rakenna niiden ympärille draaman kaarta noudattava synopsis sarjakuvanovelliasi varten - keksi ja täydennä, yllätä itsesi! Muista lisätä taideteos haluamaasi kohtaan.

Opiskelijoiden sarjakuvia.

Etusivu